Едно различно коледно послание от Национална мрежа за децата

  123

  Национална мрежа за децата отправя едно различно послание към децата по повод коледните празници. В специално създадено видео разказваме какво правим, за да променяме техния свят към по-добро. Разкриваме положените усилия и резултатите, които сме постигнали, за да защитим техните интереси. Правим го, защото съзнаваме, че нашата работа е важна за всяко дете на България и е част от глобалната социална и обществена промяна, която търсим.

  Нашите специалисти защитават и изразяват интересите на децата пред държавата и пред широката общественост и  взаимодействат с институциите, организациите и гражданите. Национална мрежа за децата с нейните 152 организации членове помага всяка година на повече от 70 000 деца от всички възрасти в цяла България.  Ние работим за това, всяко дете да има свое семейство и да се радва на най-добрите възможности за живот и развитие, за по-добро образование, за реформа в правосъдието за деца, за нова обединена детска болница….

  Ние работим не само чрез застъпнически дейности, но и с консултации и партньорства със самите деца, като голямата ни цел е да ги вдъхновяваме да бъдат активна част от тези усилия. Бъдещето на една страна е в ръцете на децата и ние ще продължим да им вдъхваме  увереност да изразяват мнение и ще ги подпомагаме в израстването им като достойни и пълноценни хора.

  Да, по Коледа стават чудеса, но добре знаем, че живеем в свят, в който за доброто и справедливостта трябва борба. Затова ще продължим да я водим – за децата и заедно с тях.

  Весели празници!

  Източник: