Наближава форум „Образование: За бъдеще“

  122

  Как изглежда образованието на бъдещето, от какви умения имат нужда днешните деца, за да се реализират успешно в бъдеще, и как да бъдат привлечени и подготвени способни учители – това са само някои от темите на форум „Образование: За бъдеще“, който ще се проведе на на 23 и 24 ноември в Националния дворец на културата.

   

  Конференцията се организира от единадесет водещи организации от сферата на образованието и бизнеса включително Представителството на Европейската комисия в България, както и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, съобщи фондация „Заедно в час“.

   

  Форумът цели да покаже работещи практики от образователната система и да предложи решения как да бъдат подготвени младите хора за бързо променящите се професии, така че да имат бъдеще в България.

   

  Основните акценти в програмата са образование за икономически растеж, умения за успешна реализация и иновации в училище. Ще бъдат представени изводите от доклад на Европейската комисия с обзор на образованието през 2018 г., както и добри идеи за партньорства между бизнес и общини.

   

  Организирани са практически работилници и дискусии на темите привличане, обучение и задържане на учители, професионално образование, ранен старт към уменията на бъдещето, STEAM специалности, технологии в училищата и как изглежда успешното училище.

   

  Сред лекторите на събитието са Светозар Георгиев, основател на „Телерик академия“, евродепутатът Ева Майдел, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, Марсел ван дер Хойк, директор за България на ABB – България, Ираван Хира, изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise Bulgaria, Сампо Суико, специалист в иновациите в професионалното образование във Финландия, преподавателят от Германия проф. Херман Абс, както и успешни директори и учители от България. Пълната програма може да намерите на сайта на форума.

   

  Присъствието е безплатно, а регистрацията е тук.

  Източник